BINE ATI VENIT LA CORUNCA!

Corunca - Istoric Corunca

Comuna Corunca este situată pe drumul naţional DN 13 (E 60), la sud-est de Municipiul Târgu Mureş, la o distanţă de aproximativ 4 km, făcând parte din zona metropolitană a acestuia. De comuna Corunca aparţine şi localitatea Bozeni, care este situat la 5 km în partea de est a satului Corunca. Corunca se învecinează cu Municipiul Târgu Mureş şi cu comunele Livezeni, Acăţari, Păsăreni şi Găleşti.
Comuna are 2728 locuitori (conform recensămantului din 2012) în cele două localităţi ale sale – Corunca şi Bozeni.
Corunca până în anul 1968 a funcţionat ca şi comună separată incluzând şi localitatea Bozeni. Din anul 1968 localitatea Corunca şi Bozeni au fost trecuţi la comuna Livezeni şi aşa au funcţionat până în anul 2004. Cele două localităţi au fost despărţite de comuna Livezeni în iunie, anul 2004, şi formează o comună separată ca şi în trecut. În comună funcţionează o Grădiniţă şi o Şcoală generală, ambele în satul Corunca. Ambele localităţi dispun de câte un Cămin cultural. 
...

mai departe

Stiri


Secretariatul General al Guvernului, în calitate de beneficiar, și Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de partener, implementează proiectul: „Guvernare transparentă, deschisă și participativă – standardizare, armonizare, dialog îmbunătățit” – cod SIPOCA 35, cu aplicare națională, care se derulează începând cu 27 iulie 2018. Scopul proiectului constă în creșterea gradului de transparență a actului de guvernare la nivel central și local. Un obiectiv implicit al proiectului vizează identificarea disfuncționalităților de ordin legislativ pentru promovarea unei abordări unitare în aplicarea legislației privind liberul acces la informații de interes public și transparența decizională.
Citeste mai departe

mai departe >>

Hai să curățăm comuna CORUNCA și participă la cea mai mare acțiune de curățenie din lume! Citeste mai mult aici

mai departe >>

Comunicat APIA privind semnalarea pagubelor în vederea constatării și evaluării. Citeste mai mult aici
Comunicat APIA Interzicerea arderii miriștilor și vegetației permanente  Citeste mai mult aici

mai departe >>