Proiecte

PROIECTE

Informare proiect "Cetatean european"

Informare proiect "Cetatean european"

Scopul proiectului a fost înrădăcinarea unei mentalităţi puternice europene, într-un context european.

Afirmăm frecvent că aderarea României la Uniunea Europeană s-a realizat numai în sens geografic, formarea mentalităţii oamenilor într-un spirit european se lasă încă aşteptată.

Activitățile proiectului ”Cetățean european?!” au fost concepute în armonie cu obiectivele generale și specifice ale programului respectiv cu prioritățile definite pentru anul 2014:
  • aducerea Uniunii mai aproape de oameni, cunoașterea istoriei și diversității: activitatea Europa în Corunca - Corunca în Europa;
  • promovarea cetățeniei europene, îmbunătățirea condițiilor de participare civică și democraticăi;
  • încurajarea participării democratice și civice a cetățenilor prin înțelegere mai buna a procesului de elaborare a politicilor Uniunii;
  • participarea cetățenilor la viața democratica a UE prin prisma participării la alegerile pentru Parlamentul European.

 Articole de presă
Székelyhon
http://www.szekelyhon.ro/archivum/offline/cikk/226283/kincsesbanyaval-talalkozott-koronka

UDMR-Romániai Magyar Demokrata Szövetség 

http://www.rmdsz.ro/sajtoszoba/hir/javithatjuk-unios-teljesitmenyunket/print

Nyárádmenti Kisújság
http://mures.ovelo.ro/vargata/sites/mures.ovelo.ro.demo/files/nyku-2014-10.pdf

Evenimentul a fost organizat cu cofinanţarea Uniunii Europene prin programul Comisiei Europene privind localităţile înfrăţite.
 
Răsună muzica în sat
Comuna noastră este partener în caravana proiectului  „Răsună Muzica în Sat„,  un proiect inițiat  pentru cunoașterea dansurilor tradiționale din zonele învecinate, dar  nu în ultimul rând din țările vecine, Bulgaria, Serbia, Ucraina.
 
Zilele Comunei Corunca
În fiecare an, se organizează Zilele Comunei Corunca cu un program cultural diversificat,tîrgul meșteșugarilor din zonă,programe sportive și program în aer liber.
 
În satul Bozeni, are loc pelerinajul Sf. Ana organizat de Asociația pentru Bozeni. Organizarea acestui pelerinaj este obiceiul renăscut din sat.

Foto galerie